image

Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Besídka ke dni matek

Besídka ke dni matek



Datum konání:
26.5.2017

Ke Dni matek jsme pro své nejbližší připravili pásmo pohádek, písniček a přání. V rámci motivačního tématu "Já, moje maminka a táta" vzniklo opravdové divadelní představení.
Fotogalerie zde.

A tak jsme začali připravovat. Děti z MŠ měly připravenou pohádku "O slepičce a kohoutkovi, jak si chtěli postavit domeček" z knihy Kyky ryký, dobrý den autora Michala Černíka. Přípravy kostýmů, výroba kulis, naučení textu bylo opravdu velkou výzvou. Každý měl svou roli. S kostýmy vypomohla p.kuchařka, které děkujeme. Děti ze ŠD nezahálely a přichystaly si pohádku "O Budulínkovi", tentokrát v rolích loutkoherců. Naučení textu, písniček, výroba doplňků k oblečení, malba kulis, výroba loutek - to vše vyplnilo činnosti v družině.
Při přípravách jsme se dozvěděli o divadle spoustu věcí, kde je hlediště, jeviště, co je opona, kdo je uvaděč. A proto i naše Divadélko "Školáček", které spontánně vzešlo ze samotných příprav, předvedlo divadelní představení se vším všudy - oponou, kulisami, nástroji. Oponu nám ušila maminka bývalého žáka p.Polívková-děkujeme.
Uvaděčky rozdávaly a kontrolovaly vyrobené vstupenky. Maminky a ostatní hosté přišli společensky oděni, jak se do divadla patří.
Samotné představení mělo 3 "dějství", která byla za oponou přichystána v ten správný čas. Celé pásmo se velice vydařilo a maminky odcházely se slzičkami štěstí a dojetí na tváři.