image

Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Duben v mateřské škole

Duben v mateřské škole



V dubnu jsme sázeli travičku, barvili vajíčka netradiční metodou krepovým papírem. Naučili jsme se koledu a vyzdobili jsme školku našimi výrobky.
Protože je duben měsíc bezpečnosti, věnovali jsme druhou půlku dubna právě jí. Začali jsme besedou s panem policistou. Naučili jsme se několik dopravních značek, jak se chránit při jízdě na kole a kolečkových bruslích. Co všechno má mít jízdní kolo, jak přecházet silnici. Proč jsou ve městě semafory a co jaká barva znamená. Jak je důležité, aby nás bylo dobře vidět. Co je to reflexní prvek.
Druhá beseda proběhla s panem kriminalistou, který nás upozornil, jaké nebezpečí nám hrozí, když mluvíme s cizími lidmi. Jak se zachovat, když nám někdo cizí nabízí sladkosti atd. Dětem se nejvíc líbil kufřík, kde měl pan kriminalista různé věci, které nám ukázal, a vysvětlil, k čemu slouží. Také nám ukázal, jak se berou otisky prstů, podle kterých se dá dopadnout pachatel.
A konec měsíce patřil čarodějnicím. Kouzlení, čáry, máry, hokusy a pokusy. Jako správné čarodějnice jsme vše vyzkoušeli a nechybělo ani létání na koštěti. Vždyť jednou za rok na to máme nárok. Nikoho jsme nestrašili, krásně jsme se pobavili.

Fotogalerie zde.